Diuen que Skyfall és la pel·lícula més atípica, la més fosca, la més atrevida de les que s’han fet de l’agent 007. James Bond fa 50 anys i ho vol celebrar amb cinema del bo. Per aquest motiu s’ha apostat per un director de prestigi, Sam Mendes (American Beauty, Camino a Perdición) i un dolent de molta categoria, Javier Bardem (tenyit de ros platí). Bond continua sent Daniel Craig, un dels que més bé ha funcionat des de Sean Connery. Aquí, la lleialtat del protagonista cap a la seva cap (M) es posarà a prova i la seva vida correrà més perill que mai. 007 es quedarà pràcticament sense aliats i haurà d’enfrontar-se a l’antagonista més potent que mai no ha tengut davant.Tot això sense faltar a la seva cita amb el glamour, l’acció trepidant i els trucs més innovadors. A més de Craig i Bardem, hi trobarem la genial Judi Dench (M) i Ralph Fiennes. La veu de la banda sonora la posa Adele.
CineCiutat estrena Bonsái, de producció bàsicament xilena i argentina , una d’aquestes pelis petites que arriben als circuits més comercials per l’èxit que han obtengut en distints festivals. La trama es conta com Julio es reuneix amb Gazmuri – un vell escriptor que necessita a algú per mecanografiar el manuscrit de la seva darrera novel·la -. Finalment no aconsegueix la feina. En comptes de contar-li la veritat a la seva veïna i amant, decideix escriure una novel·la a mà perquè sembli que és la de Gazmuri. Buscant una trama, Julio recorda el romanç que va tenir fa vuit anys amb Emilia, quan tots dos estudiaven Literatura en Valdivia.
Intenta no veure el tràiler de El ladrón de palabras si tens el més mínim interès per la sorpresa. Ho explica tot. I dit això, aquí va l’argument, que tampoc és que deixi molt espai a la imaginació: Un escriptor d’èxit llegeix la seva nova novel·la davant una multitud d’admiradors. En ella es narra la història d’un escriptor fracassat que té la fortuna de trobar un manuscrit. Ho publica com a seu i obté un èxit espectacular que ho converteix en un dels millors escriptors del seu temps. L’autor del manuscrit resulta ser un ancià que ho va escriure durant la seva joventut, quan va estar destinat a París després de la Segona Guerra Mundial (1939-1945), època en la qual va trobar a l’amor de la seva vida.
S’ha escrit i filmat molt sobre les suplantacions creatives. El mateix Woody Allen ho va fer recentment Conocerás el hombre tus sueños i això és el que planteja aquest film, tot i que pot ser vagi una mica més enllà en el seu intrigant i asfixiant drama d’identitat creativa i en la fusió entre realitat i ficció. Està interpretada per Bradley Cooper (Resacón a Las Vegas), Jeremy Irons, Dennis Quaid, Zoe Saldana i Olivia Wilde.
Sinister és la nova creació dels responsables de Paranormal activity i, com ja podeu imaginar-vos, no es tracta d’una comèdia romàntica precisament. Ethan Hawke encarna al personatge protagonista: un periodista que, acompanyat de la seva família, es desplaça d’una punta a una altra del país, cercant històries per als seus llibres. Investiga assassinats reals. Com més brutals siguin, millor material li brinden. I després converteix la informació en novel·les per als lectors més morbosos i addictes a les emocions fortes. Però resulta que en la seva pròxima aturada li espera una sorpresa. S’instal·la a una casa on ha tingut lloc l’assassinat d’una família. Allà vol impregnar-se de l’ambient, inspirar-se en l’escenari del crim per escriure la seva obra mestra. Però pot ser trobi material no desitjat… quan l’horror transcendeix allò comprensible per l’èsser humà és difícil de combatre. Per cert, dirigeix Scott Derrickson, un especialista en cinema fantàstic i de terror (Ultimàtum a la Tierra, El exorcismo de Emily Rose, Hellraiser V…)
Assegura la promoció de El professor que estam davant la millor interpreació d’Adrien Brody des de El pianista. Tampoc és difícil. En aquesta ocasió, l’actor que recentment ha fet de Manolete interpreta a Henry Bathes, un professor que posseeix un autèntic do per connectar amb els alumnes. El problema és que, en treballar com a professor substitut, mai es queda el temps suficient a un mateix centre com per forjar una relació massa estreta ni amb els seus alumnes o ni amb els seus companys. Un dia arriba a un institut on el sistema educatiu dels Estats Units ha desmotivat completament els estudiants i Henry no triga a convertir-se en un exemple a seguir per ells. Està dirigida per Tony Kaye (American History X), una bona referència.
O apóstolo és la primera producció europea rodada amb la tècnica stop-motion – agafant com a base ninots de plastilina – i, com el seu títol indica, és una peli gallega. La història va d’un home que acaba de sortir de la presó que intenta recuperar un botí amagat a un llogaret de la Galícia profunda. En la seva aventura trobarà esperits, vells sinistres i històries que barregen el terror i la fantasia i és que el Camí de Santiago mai havia estat tan misteriós i tan ple de perills. Les veus dels personatges les posen Luis Tosar, Jorge Sanz, Manuel Manquiña o Celso Bugallo, entre d’altres. La veritat és que pinta molt bé. Mirau el tràiler.
Els vostres comentaris