El PLATEA (Pla Estatal d’Activació de Teatres a Ajuntaments) torna a Calvià, per segon any consecutiu, i permetrà gaudir a l’Auditori de Peguera de les millors representacions que es fan avui en dia a nivell estatal. Enguany, en concret, quatre obres: dues per a públic adult i 2 per a infantil.
L’estrena, serà de luxe, ja que el primer espectacle serà el de José Sacristán, titulat Caminando con Antonio Machado. Un muntatge amb poemes de Machado que es podrà veure dissabte 2 de maig. A Sacristán l’acompanyarà Aurora Martínez amb el violoncel.
Al repertori triat pel mateix intèrprets s’inclouen entre d’altres poemes: “He andado muchos caminos”, “Soneto a Guiomar”, “Ayer soñé que veía”, “Todo pasa y todo queda”, “Nunca perseguí la gloria! y “Caminante son tus huellas”. Els poemes seran acompanyats per diverses peces musicals de Bach o Vivaldi, i músiques populars com La Lola se va a los puertos.
Les altres tres obres del PLATEA es programaran a partir del mes d’octubre.
Divendres 2 d’octubre, un ballet per a les escoles. La companyia Ballet imperial de la reina Rosamunda ens farà moure, riure i cantar amb Escenes de nins, un recorregut per diverses obres per a piano del gran músic català Frederic Mompou amb el qual pretenen mostrar els valors més importants de la infantesa: la llibertat, l’alegria, l’humor, la senzillesa, la imaginació, el joc i la innocència.
També dins octubre, el divendres 23, es representarà La mujer de negro de la companyia Agencia Pinkerton. Entram en el món dels detectius amb l’obra dirigida i interpretada per Emilio Gutiérrez Caba i Iván Massagué. La representació combina la potència i la intensitat del teatre en viu amb un esperit cinematogràfic inspirat en el món del cine negre endinsant-nos en un món terrorífic i fantasmal.
Per acabar, el 5 de novembre, les escoles tornen a Peguera per veure La camisa de l’home feliç. Zum Zum teatre, companyia que fa 17 temporades que crea, produeix i promociona espectacles per a adults de més de 4 anys, s’apropa als nins de Calvià en una representació per a les escoles de La camisa de l’home feliç. Un conte de Lleó Tolstoi amb animacions, efectes lumínics, projeccions… per donar vida a cadascun dels llocs que recorren dos emissaris del tsar per trobar algú que els doni una camisa de l’home feliç.
Els vostres comentaris