un lloc de cultura peculiar

Noticias

Estrena de la XXIV edició del Teatre de Barra: llegendes, mites i rondalles (15 febrer 24)

Posted by on 13 Feb, 2024 in Fanteatre, Notícies, portada | 0 comments

Estrena de la XXIV edició del Teatre de Barra: llegendes, mites i rondalles (15 febrer 24)

Un Teatre de barra llegendari. Així serà aquesta XXIV edició dedicada als mites, les llegendes i les rondalles, que s’estrenarà dijous 15, i continuarà el 22 i 29 de febrer, i el 7 i 14 de març de 2024, a les 20.15 h, 20.40, 21.15 h i 21.50  h. Aquestes seran les funcions cada dijous.

Pòster de la XXIV edició del Teatre de Barra

Els bars d’aquesta edició són el Ca Na Mercy, la Bodega del sol, el Mavi, l’Udon Palma Asian Food i l’Hotel Ars Magna. I dia 16 de març, al Teatre Municipal Mar i Terra se celebrarà la tradicional final i lliurament de premis d’aquesta edició.

El programa d’aquesta edició de llegenda serà aquest:

1-El salt del vell home (i Sundance Kid)

Bar Ca na Mercy

Una comèdia escrita i dirigida per Bernat Molina

Interpretada per Luca Bonadei i Bernat Molina

Conten que un pare i un fill molt caparruts feren una aposta:
si guanyava el vell, rebria un viatge a Bolívia. Si perdia deixaria de donar-li maldecaps al seu fill. Per comprovar qui tenia raó tornaren al que va ser el negoci familiar. Potser era un salt massa gran per un vell.

2-Na Catalina de Ses Gerres

Bodega del sol

Una comèdia escrita per Joan Bennàssar

Dirigida per ÀlexTejedor

Interpretada per Albert Melich i Maria Rosselló

I si sa llegenda de Santa Catalina i sa trencadissa de gerres hagués començat així? Sor Tomasseta on sou? Ja vos podeu amagar, perquè el dimoni vos cerca, dins un pou vos vol tirar.

3-Sísif

Bar Mavi

Una comèdia romàntica escrita i dirigida per Marga Arrom

Interpretada per Catalina Rossell i Joan Manel Vadell Es pot fugir del passat per molt que intentem oblidar-nos d’ell? Es pot evitar es destí per molt que l’intentem canviar?

4-El mal germà

Hotel Ars Magna

Un drama escrit i dirigit per Pep Ramon Cerdà

Interpretada per Joan Fullana, Miquel Àngel Torrens i Joan Vila

Els efectes del nou medicament descobert per una empresa familiar has despertat l’interès dels mitjans. El seu director, el sr. Joan Hereu a la fi es decideix a concedir una entrevista a la premsa.

5- Inbox Odissea

Restaurant Udon

Una comèdia escrita i dirigida per Alba Vinton

Interpretada per Marina Vaquer i Mariona Hauf

Una sirena que beu de tot menys aigua. Una tipa que broda esperant encalçar al seu marit. Un Ulisses en boca de tots. Una illa mítica: Ogigia, Mallorca o el triangle de les bermudes. Amor i altres coses. I

En aquesta ocasió la venda d’entrades anticipades es farà només al Bar Mavi (no al Drac Màgic com en anteriors edicions). I es poden reservar a orbitaeditorial@gmail.com.

Waterloo, de Carles Alberola, premi del públic 2023 del Teatre del Mar

Posted by on 13 Feb, 2024 in Fanteatre, Notícies, portada | 0 comments

Waterloo, de Carles Alberola, premi del públic 2023 del Teatre del Mar

Un any més l’Associació d’Espectadors del Teatre del Mar ha triat el muntatge que més els ha agradat de la temporada 2023 per distingir-lo amb el Premi Jaume Damians. En aquesta edició, que ja arriba a la 24, l’espectacle elegit ha estat «Waterloo» de la companyia valenciana Albena Teatre. Un tetx escrit a 4 mans per Pasqual Alapont i Carles Alberola i que interpreta l’actor, un assidu de la sala del Molinar des d’aquella primera «Mandíbula afilada», ara fa una vintena llarga d’anys.

Reunió de l’Associació d’Espectadors del Teatre del Mar

A «Waterloo» Alberola ens conta un viatge en el temps que vol donar veu als qui ja no hi són. Obrint una capsa de cartró plena de fotos antigues torna a la seva infantesa i es pregunta «Qui ens contarà els secrets i les misèries que, com bé deia Tolstoi, fan que cada família siga infeliç a la seua manera?»

Des d’aquí felicitam a Albena Teatre per aquest muntatge que ens va fer gaudir, riure i plorar, a parts iguals, per aquets homentage a la gent anònima que ha format part de les nostes vides.  

L’últim ball d’Alberola al Teatre del Mar

Posted by on 23 Ene, 2024 in Fanteatre, Notícies, portada | 0 comments

L’últim ball d’Alberola al Teatre del Mar

Carles Alberola és un habitual de l’escenari del Teatre del Mar i gairebé un clàssic en actiu del teatre en general. Un actor i director valencià amb una trajectòria tan llarga com ara brillant, i que ara torna a Palma amb la seva companyia L’Horta Teatre i l’espectacle L’últim ball. Una comèdia sobre el plaer d’actuar i viure les coses per primera vegada, que podrem gaudir aquest cap de setmana al teatre del Molinar:

Del 26 al 28 de gener
divendres 20 h
dissabte 20 h
diumenge 18 h

L’últim ball és un espectacle divertit, per fer riure i plorar. Què hem de fer! També és necessari, perquè si no plorem no podem valorar el riure.

Es tracta d’un homenatge a tants i tants actors i actrius teatrals anònims que, amb els seus espectacles, més enllà d’èxits o fracassos, del reconeixement o dels premis, han fet molta gent feliç. I en aquesta ocasió, els intèrprets seran el mateix Carles Alberola i Alfred Picó.

Bases de la XXIV edició del concurs de Teatre de Barra: Llegendes, mites i rondalles.

Posted by on 20 Nov, 2023 in Fanteatre, Notícies, portada | 0 comments

Bases de la XXIV edició del concurs de Teatre de Barra: Llegendes, mites i rondalles.

1-Convocatòria i TEMA

Tots ells, amb diferències subtils, son relats sobre fets sobrenaturals o naturals o una barreja dels dos que es transmeten de generació en generació, de forma oral o escrita. Estan fermament arrelats a les creences populars, a la imaginació col·lectiva de tots els pobles, cultures i societats. Fins i tot  a la nostra manera de parlar; obrir la caixa de Pandora, el taló d’Aquil·les, el complex d’Èdip, quedar-se de pedra o la poma la discòrdia… Totes aquestes expressions neixen d’un mite o personatge mitològic o llegendari.

La proposta per aquesta nova edició del Teatre de Barra és que els nostres dramaturgs i dramaturgues treguin a passejar, per exemple, a Zeus i a Tor, al rei Arthur i les Parques, a Sant Jordi i el seu drac, que potser és amic del monstre del Llac Ness, pels bars de Blanquerna. Potser podrem veure al Pere Poca Por beure una cervesa amb N’Afrodita o descobrim que en Joanet de sa Gerra és, molt adequadament, el cambrer d’algun bar…

 3- Condicions tècniques

3.1 L’acció ha de transcórrer, obligatòriament, a un bar. El text ha de ser anònim (presentat sota pseudònim) i ha d’estar escrit per a dos intèrprets, en llengua catalana o castellana. S’ha d’inspirar, obligatòriament, en un mite, llegenda o rondalla o barrejar-ne situacions o personatges dels tres.

La representació de l’obra no pot durar més de 15 minuts.

3.2 El text ha de ser inèdit, és a dir, mai publicat, i mai representat a les Illes Balears. En el cas de que hagi estat representat a d’altres comunitats autònomes o països, és obligatori que si fos triat, l’equip artístic (actors i director) siguin professionals i nascuts o residents a les Illes Balears.

3.3 El text s’haurà de presentar en un arxiu PDF  en lletra Arial a cos 12. No haurà d’estar escrit en majúscules i les acotacions explicatives hauran d’estar en cursiva.

3.4 Cada participant només pot presentar una obra.

4- Participants

L’accés a aquesta convocatòria és lliure. No s’estableix cap condició d’edat, de residència ni de vinculació a cap sector o activitat professional concreta.

5- Jurat

El jurat estarà presidit per un representant d’Òrbita Editorial i format per un mínim de tres vocals, triats per l’editorial amb el criteri de professionalitat o prestigi reconegut en l’àmbit professional o cultural de la matèria establerta. Hi actuarà com a secretari (amb veu i vot) un membre de l’editorial.

6- Presentació de sol·licituds: requisits, terminis i documentació

6.1 El termini de presentació dels texts acaba a les 23.55 h del diumenge 7 de gener de 2024. Tota la documentació s’haurà d’enviar, obligatòriament, via correu electrònic a l’adreça: orbitaeditorial@gmail.com.

6.2 El concursant haurà de crear una adreça de correu electrònic a l’efecte on consti el seu pseudònim (i on, en cap cas no es pugui identificar qui és la persona participant). Des d’aquesta adreça haurà d’enviar un missatge i indicar el pseudònim a l’assumpte i en el qual adjuntarà un arxiu que contingui l’obra que presenta a concurs. Aquest arxiu estarà identificat amb el títol de l’obra.

7- Selecció i desenvolupament

7.1 Un cop finalitzat el període d’inscripció, el jurat llegirà tots els textos presentats i es reunirà el dilluns 15 de gener de 2024, a porta tancada, per seleccionar els 5 textos que seran representats en la propera edició del Teatre de Barra. Es penjarà a la web d’òrbita EDITORIAL i al seu FACEBOOK el títol dels textos finalistes aquell mateix dimecres, entre les 16 i les 17 h. A partir d’aquell moment, els participants finalistes disposaran de 24 hores, és a dir, fins al dimarts 16 de gener de 2024, per a posar-se en contacte amb l’organització, a través del mail d’ÒRBITA o del telèfon 638221173 i identificar-se.

7.2 El jurat es reserva el dret de afegir o excloure un text si ho considera adient en funció de la qualitat dels originals presentats. En tal cas s’afegirien o llevarien els establiments que fossin necessaris per acollir la totalitat dels muntatges.

7.3 Els participants finalistes disposaran fins al 14 de febrer de 2024, dia en que es farà l’assaig general, per preparar la representació de l’obra. Poden seleccionar un director per dirigir la seva proposta o dirigir-la ells mateixos. Així mateix, l’elecció dels dos actors és lliure. En qualsevol cas, els actors i el director escollits han de ser professionals.

7.4 L’organització assignarà el bar a cada obra seleccionada, sempre tenint en compte les necessitats tècniques i les peculiaritats de cadascuna.

7.5 Les  obres seleccionades es representaran durant 5 DIJOUS consecutius, els dijous 15, 22 i 29 de febrer i 7 i 14 de març. Cada dijous es realitzaran 4 representacions consecutives de cada obra, entre les 20 h i les 23 h. El públic assistent valorarà de 0 a 10 les obres i els intèrprets en una butlleta preparada a l’efecte.

7.6 L’organització es reserva el dret de prorrogar el calendari de representacions si les circumstàncies ho exigeixen i ho permeten.

7.7 El nom de tots els guanyadors es donaran a conèixer, una vegada l’organització hagi conclòs l’escrutini, el dissabte 16 de març de 2024, en un acte públic al teatre municipal Mar i Terra, on es representaran les obres finalistes.

7.8 És obligatori, per a totes les companyies finalistes, participar en la final del Mar i Terra.

8- Pagaments i Premis

8.1 S’estableixen cinc premis:

Premi al millor text

Premi a la millor actriu.

Premi al millor actor.

Premi a la millor obra.

Premi al millor director

8.2 El premi al millor text i al millor director serà atorgat pel jurat responsable de llegir els textos presentats.

8.2 Els premiats rebran el tamboret del Teatre de Barra com a guardó.

8.3 L’entrada per a cada representació costarà 4’5 euros. Del total recaptat, un cop descomptades les despeses relatives a contractació i seguretat social dels actors, es faran les següents particions: El 30% per Òrbita Editorial i el 70 % de la recaptació es repartirà a parts iguals entre les 5 companyies. De la part que li pertoca a cada companyia, el director en cobrarà una sisena part, el dramaturg una altra sisena part, i els actors dues sisenes parts.

8.4 La recaptació de la final del Mar i Terra, l’entrada a la qual costarà 15 euros, un cop descomptada la part corresponent a l’Ajuntament, es dividirà a parts iguals entre les 5 companyies, amb les mateixes proporcions que la recaptació dels bars.

9- Altres determinacions

9.1 ÒRBITA EDITORIAL es reserva el dret, en funció de la qualitat dels textos presentats, de publicar aquells textos que li semblin interessants des del punt de vista literari, encara que no es representin.

9.2 Els dramaturgs cedeixen els seus drets d’autor a ÒRBITA EDITORIAL, que publicarà un recull de totes les obres finalistes. Així mateix, ÒRBITA EDITORIAL tindrà l’exclusivitat de programar les representacions que consideri adequades de les obres finalistes durant les dues temporades següents.

9.3 Un cop acabat el Teatre de Barra i quan ORBITA EDITORIAL programi la representació de les obres finalistes a qualsevol espai de les Illes Balears o a d’altres comunitats autònomes, els actors rebran la part proporcional del 66% recaptat, amb un cachet mínim de 100 euros. Els autors rebran 25 € per cada bolo. Aquest import anirà a càrrec dels beneficis d’ÒRBITA EDITORIAL (34% de la recaptació), i, en cap cas, minvarà el catxet dels actors.

9.4 ÒRBITA EDITORIAL pot introduir les modificacions que consideri convenients en el desenvolupament del concurs per al seu bon funcionament i ha de resoldre totes les qüestions que puguin sorgir pel que fa a la interpretació de les bases.

9.5 La participació en aquesta convocatòria implica l’acceptació estricta de totes les bases, de manera que se n’exclouran les inscripcions que no compleixin les condicions en la forma establerta.

9.6 ÒRBITA EDITORIAL no es fa responsable de les opinions ni de les imatges o dels continguts inclosos a les obres admeses a concurs ni s’hi identifica necessàriament. En qualsevol cas, no s’admetran a concurs.

Rayuela 23, un festival escénico  itinerante con escala en el Teatre del Mar

Posted by on 10 Nov, 2023 in Fanteatre, Notícies, portada | 0 comments

Rayuela 23, un festival escénico  itinerante con escala en el Teatre del Mar

La asociación En Compañías organiza el festival teatral Rayuela’23, que recorrerá diferentes regiones de España, incluidas Les Balears. Recalará en el Teatre del Mar de Palma donde se representaran un total de siete espectáculos, proyecciones, encuentros y talleres relacionados con las artes escénicas entre el 29 de noviembre y el próximo 3 de diciembre.

Este festival itinerante llega a Palma después de haber hecho escala en Zaragoza y Sevilla, y programa un primer espectáculo, Esperando a Godot, de la compañía andaluza Atalaya, el día 29 a las 20 horas.  El montaje canario Moria, de Unahoramenos, se representará el jueves 30 a las 18:30 y a las 20h. Y así hasta siete espectáculos. Puede consultarse día y hora en la web del Teatre del Mar.

Mosca o l’assetjament escolar a l’escenari del Teatre Sans, de la companyia gallega Ártika

Posted by on 10 Nov, 2023 in Fanteatre, Notícies, portada | 0 comments

Mosca o l’assetjament escolar a l’escenari del Teatre Sans, de la companyia gallega Ártika

Continuen les representacions de la VIII Mostra Internacional de Teatre Independent i Alternatiu (MITIA) del Sans. Fa una setmana es va poder veure Las bragas de la companyia valenciana Senda escènica , i ara és el torn de Mosca, de la companyia gallega Ártika. Divendres i dissabte 17 i 18 de novembre, a les 20:30 hores, es representarà aquesta dura historia sobre el tema de l’assetjament escolar. Un joc de nins  que es pot convertir en un malson. És la història de Pedro, un nin de deu anys que pateix bullying a l’escola. Escrita per Gustavo del Rio i dirigida per Ana Campos de Alcázar, aquesta intensa i dramàtica història que beu de la més corprenedora realitat, està interpretada per Fernanda Barrio, Martín Maez i Rocío Salgado.

Nuevo Trivial de Cine y series en el Mavi todos los jueves de agosto (día 3 empieza)

Posted by on 29 Jul, 2023 in Fancine, Notícies, portada | 0 comments

Nuevo Trivial de Cine y series en el Mavi todos los jueves de agosto (día 3 empieza)

Después del éxito de la edición navideña, el Trivial de Cine y Series del Mavi vuelve a sus fechas habituales de agosto. Los cinco jueves (3, 10, 17, 24 y 31) habrá jornada de 20:30 a 22:30h en el emblemático bar de 31 de diciembre. Recordad que hay que inscribirse para participar, y que cada día hay premio para los ganadores de la jornada. Ahí van las reglas del juego.

La liga tendrá una duración de cinco jornadas. Los cinco jueves de agosto.

Los equipos serán de un máximo de cinco personas y un mínimo de dos.

Cada equipo nombrará un portavoz, que es el único que debe responder, una vez consensuada la respuesta. Si otro jugador lo hace en voz alta por impulso y se equivoca, se dará por válida y será un error del grupo.

Los equipos podrán introducir cambios de una jornada a otra, pero nunca superar los cinco miembros (Si son seis deberán dividirse en dos grupos).

Cada día habrá un ganador (con premio), pero los puntos se acumularán las cinco jornadas, y al final uno de los equipos será el vencedor de la liga.

El premio diario es que el equipo ganador no pagará las consumiciones realizadas en el Bar Mavi durante el juego.

El equipo que gane la liga tendrá una invitación a comer o cenar en el Mavi, más un lote de libros de la editorial Òrbita, más un bono para todas las obras del próximo Teatre de Barra, más una entrada de cine por persona a elegir película.

El segundo clasificado en la liga tendrá un lote de libros de Òrbita/Dolmen.

Se jugará con dos dados. Uno marcará el tipo de pregunta y el otro el valor de la misma en puntos. Los números impares se corresponderán a las preguntas. El dos a una banda sonora. El cuatro a un fotograma. El seis a una secuencia.

Se irán alternando preguntas de series y de cine, y el orden estará siempre predeterminado (listas escritas), para garantizar la imparcialidad, ya que las habrá más fáciles y más complicadas y solo el azar determinará a quién le toca.

El orden de participación de los equipos seguirá el sentido de las agujas del reloj.

Los aciertos permitirán al equipo seguir jugando, y sumarán siempre el valor del dado.

Cada equipo podrá acertar un máximo de dos veces seguidas sin ceder el turno.

El error generará un rebote al equipo anterior. Éste tendrá la oportunidad de sumar el valor del dado, pero si se equivoca restará. Por eso puede renunciar al rebote. No hay segundo rebote.

Cada equipo dispondrá de 20 segundos para responder.

Las preguntas las harán los presentadores/conductores del juego.

Los fotogramas y las secuencias se proyectarán en una pantalla.

Las bandas sonoras se oirán por los altavoces del local.

El juego tendrá una duración de dos horas (de 20:30 a 22:30 horas). Pero nunca finalizará sin haber completado una ronda entera, para que todos los equipos hayan dispuesto de las mismas opciones.

La última ronda consistirá en 4 preguntas a cada equipo (una de cada modalidad). No habrá rebote en caso de error. Las cuatro preguntas tendrán el mismo valor según el dado.

Un equipo que compita solo en algunas jornadas puede optar igualmente a ganar el campeonato, pero tendrá menos opciones al computar solo los puntos de los días en que ha participado.

Si alguna pregunta generara controversia y fuera impugnada, se comprobaría “in situ” vía internet, y si fuera el caso podría ser anulada y cambiada por la siguiente.

La dificultad de las preguntas no da lugar a posibles impugnaciones, ya que el orden está preestablecido y solo el azar marca a quién le toca cada una.

Participar en la liga supone la aceptación de estas reglas.

Los participantes pagarán 10€ por persona y día para participar en la liga (5 jornadas).

Bases del XXIII concurs del Teatre de Barra: Clàssics moderns del cinema

Posted by on 7 Jun, 2023 in Fanteatre, Notícies, portada | 0 comments

Bases del XXIII concurs del Teatre de Barra: Clàssics moderns del cinema

Bases del concurs de tetxs del XXIII Teatre de Barra.

CLÀSSICS MODERNS DEL CINEMA (SEGLE XX).

SESSIÓ CONTÍNUA A Blanquerna.

1-Convocatòria i TEMA

Després de l’èxit sense precedents de la passada edició dedicada al cinema clàssic tornem a convertir en sales de cinema els bars de la barriada de Blanquerna. La sessió contínua continua, doncs, però aquesta vegada dedicada als clàssics moderns del segle XX. Els dramaturgs i dramaturgues hauran de repensar una escena d’alguna pel·lícula estrenada entre el 1961 i el 2000. Però no qualsevol pel·lícula, sinó aquells films que van marcar una generació i que es van convertir en icones populars en el seu gènere.  Psicosi, Grease, ET o Màtrix, són alguns exemples molt representatius d’aquestes 4 dècades del setè ART. Però n’hi ha molts més….

 3- Condicions tècniques

3.1 L’acció ha de transcórrer, obligatòriament, en un bar. El text ha de ser anònim (presentat sota pseudònim) i estar escrit per a dos intèrprets, en llengua catalana o castellana. S’ha d’inspirar, obligatòriament, en una escena d’una pel·lícula del repertori del Cinema Clàssic estrenada entre 1961 i el 2000. El text s’haurà de titular com la pel·lícula en la que estat inspirat.

La representació de l’obra no pot durar més de 15 minuts.

3.2 El text ha de ser inèdit, és a dir, mai publicat, i mai representat a les Illes Balears. En el cas de que hagi estat representat a d’altres comunitats autònomes o països, és obligatori que si fos triat, l’equip artístic (actors i director) siguin professionals i nascuts o residents a les Illes Balears.

3.3 El text s’haurà de presentar en un arxiu PDF  en lletra Arial a cos 12. No haurà d’estar escrit en majúscules i les acotacions explicatives hauran d’estar en cursiva.

3.4 Cada participant només pot presentar una obra.

4- Participants

L’accés a aquesta convocatòria és lliure. No s’estableix cap condició d’edat, de residència ni de vinculació a cap sector o activitat professional concreta.

5- Jurat

El jurat estarà presidit per un representant d’Òrbita Editorial i format per un mínim de tres vocals, triats per l’editorial amb el criteri de professionalitat o prestigi reconegut en l’àmbit professional o cultural de la matèria establerta. Hi actuarà com a secretari (amb veu i vot) un membre de l’editorial.

6- Presentació de sol·licituds: requisits, terminis i documentació

6.1 El termini de presentació dels texts acaba a les 23.55 h del diumenge 20 d’agost del 2023. Tota la documentació s’haurà d’enviar, obligatòriament, via correu electrònic a l’adreça: orbitaeditorial@gmail.com.

6.2 El concursant haurà de crear una adreça de correu electrònic a l’efecte on consti el seu pseudònim (i on, en cap cas no es pugui identificar qui és la persona participant). Des d’aquesta adreça haurà d’enviar un missatge i indicar el pseudònim a l’assumpte i en el qual adjuntarà un arxiu que contingui l’obra que presenta a concurs. Aquest arxiu estarà identificat amb el títol de l’obra.

7- Selecció i desenvolupament

7.1 Un cop finalitzat el període d’inscripció, el jurat llegirà tots els textos presentats i es reunirà el dimecres 23 d’agost de 2023, a porta tancada, per seleccionar els 5 textos que seran representats en la propera edició del Teatre de Barra. Es penjarà a la web d’òrbita EDITORIAL i al seu FACEBOOK el títol dels texts finalistes aquell mateix dimecres, entre les 16 i les 17 h. A partir d’aquell moment, els participants finalistes disposaran de 24 hores, és a dir, fins al dijous 24 d’agost de 2023, per a posar-se en contacte amb l’organització, a través del mail d’ÒRBITA o del telèfon 638221173 i identificar-se.

7.2 El jurat es reserva el dret de afegir o excloure un text si ho considera adient en funció de la qualitat dels originals presentats. En tal cas s’afegirien o llevarien els establiments que fossin necessaris per acollir la totalitat dels muntatges.

7.3 Els participants finalistes disposaran fins al 27 de setembre de 2023, dia en que es farà l’assaig general, per preparar la representació de l’obra. Poden seleccionar un director per dirigir la seva proposta o dirigir-la ells mateixos. Així mateix, l’elecció dels dos actors és lliure. En qualsevol cas, els actors i el director escollits han de ser professionals.

7.4 L’organització assignarà el bar a cada obra seleccionada, sempre tenint en compte les necessitats tècniques i les peculiaritats de cadascuna.

7.5 Les  obres seleccionades es representaran durant 5 DIJOUS consecutius, els dijous 28 de setembre i 3, 10, 17 i 26 d’octubre. Cada dijous es realitzaran 4 representacions consecutives de cada obra, entre les 20 h i les 23 h. El públic assistent valorarà de 0 a 10 les obres i els intèrprets en una butlleta preparada a l’efecte.

7.6 L’organització es reserva el dret de prorrogar el calendari de representacions si les circumstàncies ho exigeixen i ho permeten.

7.7 El nom de tots els guanyadors es donaran a conèixer, una vegada l’organització hagi conclòs l’escrutini, el dissabte 28 d’octubre de 2023, en un acte públic al teatre municipal Mar i Terra, on es representaran les obres finalistes.

7.8 És obligatori, per a totes les companyies finalistes, participar en la final del Mar i Terra.

8- Pagaments i Premis

8.1 S’estableixen cinc premis:

Premi al millor text

Premi a la millor actriu.

Premi al millor actor.

Premi a la millor obra.

Premi al millor director

8.2 El premi al millor text i al millor director serà atorgat pel jurat responsable de llegir els textos presentats.

8.2 Els premiats rebran el tamboret del Teatre de Barra com a guardó.

8.3 L’entrada per a cada representació costarà 4’5 euros. Del total recaptat, un cop descomptades les despeses relatives a contractació i seguretat social dels actors, es faran les següents particions: El 30% per Òrbita Editorial i el 70 % de la recaptació es repartirà a parts iguals entre les 5 companyies. De la part que li pertoca a cada companyia, el director en cobrarà una sisena part, el dramaturg una altra sisena part, i els actors dues sisenes parts.

8.4 La recaptació de la final del Mar i Terra, l’entrada a la qual costarà 12 euros, un cop descomptada la part corresponent a l’Ajuntament, es dividirà a parts iguals entre les 5 companyies, amb les mateixes proporcions que la recaptació dels bars.

9- Altres determinacions

9.1 ÒRBITA EDITORIAL es reserva el dret, en funció de la qualitat dels textos presentats, de publicar aquells textos que li semblin interessants des del punt de vista literari, encara que no es representin.

9.2 Els dramaturgs cedeixen els seus drets d’autor a ÒRBITA EDITORIAL, que publicarà un recull de totes les obres finalistes. Així mateix, ÒRBITA EDITORIAL tindrà l’exclusivitat de programar les representacions que consideri adequades de les obres finalistes durant les dues temporades següents.

9.3 Un cop acabat el Teatre de Barra i quan ORBITA EDITORIAL programi la representació de les obres finalistes a qualsevol espai de les Illes Balears o a d’altres comunitats autònomes, els actors rebran la part proporcional del 66% recaptat, amb un cachet mínim de 100 euros. Els autors rebran 25 € per cada bolo. Aquest import anirà a càrrec dels beneficis d’ÒRBITA EDITORIAL (34% de la recaptació), i, en cap cas, minvarà el cachet dels actors.

9.4 ÒRBITA EDITORIAL pot introduir les modificacions que consideri convenients en el desenvolupament del concurs per al seu bon funcionament i ha de resoldre totes les qüestions que puguin sorgir pel que fa a la interpretació de les bases.

9.5 La participació en aquesta convocatòria implica l’acceptació estricta de totes les bases, de manera que se n’exclouran les inscripcions que no compleixin les condicions en la forma establerta.

9.6 ÒRBITA EDITORIAL no es fa responsable de les opinions ni de les imatges o dels continguts inclosos a les obres admeses a concurs ni s’hi identifica necessàriament. En qualsevol cas, no s’admetran a concurs.

El Teatre del Mar tanca una gran temporada a cop de rialla

Posted by on 26 May, 2023 in Fanteatre, Notícies, portada | 0 comments

El Teatre del Mar tanca una gran temporada a cop de rialla

Abans que no arribi l’habitual aturada estival, el Teatre del Mar programa el que ells mateixos anomenen una traca final per tancar la temporada. Que no sigui per riure!

Vells amics del teatre del Molinar, que ja ens han fet riure en moltes ocasions, recuperen èxits del seu repertori per concloure una temporada memorable. I així, Toni Albà ens convida un cop més a la seva particular Audiència I-Real, que no passa de moda, ans al contrari, i ens farà petar de riure amb les seves ocurrències monàrquiques. No cal dir qui s’ha d’abstenir, després no val queixar-se ni ofendre’s. L’emèrit arribarà a palau del mar dia 26 i romandrà fins al 28, quan haurà de partir per votar. Els reis voten? Per correu des d’Abu dhabi?

La primera setmana de juny, Sergi López. Ell tot sol, o no. Del 2 al 4 Non Solum. Indescriptible. Si ets tu que encara no l’has vista, no tens excusa. Imprescindible. Per riure, sí, però per admirar el que és un tour de force interpretatiu dels que cal gaudir.

I del 9 a l’11 de juny Yllana amb el seu 666, que ja ni sé els anys que fa que el passegen. Però és clar, el dimoni no torna vell, i riure mai no cansa, així que endavant. Si no rius és perquè no vols.

Impro de Barra: una nueva fórmula teatral en los bares

Posted by on 16 Abr, 2023 in Fanteatre, Notícies, portada | 0 comments

Impro de Barra: una nueva fórmula teatral en los bares

Òrbita Produccions da un paso más y aplica su exitosa fórmula del Teatre de Barra – teatro breve en bares- al teatro de improvisación. Un experimento inédito hasta la fecha que, con el nombre genérico de Impro de Barra,  tendrá lugar este próximo mes de mayo en la misma barriada de Blanquerna, en cuatro de sus bares más emblemáticos.

Del mismo modo que con el Teatro de Barra, las diferentes compañías ejecutarán sus improvisaciones de forma simultánea en tres bares. Actuaciones de quince minutos cada una. Y lo harán a las 20:15h, les 21:00h y las 21:45h. De modo que será el público el que se desplazará de bar en bar para ver las tres representaciones, y condicionar con sus ideas el contenido de las mismas, que será diferente en cada función.

Pero las diferencias son muchas respecto a su modelo teatral, aunque la mecánica se asemeje. Para empezar, no se hará cada jueves, sino dos viernes y dos jueves alternos en cuatro semanas. Empezando el viernes 5 de mayo.

Las obras no tienen título porque aún no existen. Se crearán delante del público y con su colaboración. Es lo que tiene la impro. De modo, que lo que se anuncia en cada bar es el nombre de la compañía que la habita. Y cada una aporta su estilo y su estrategia creativa, que siempre incluirá la participación del público, que hará sugerencias para arrancar la improvisación. Eso sí, siempre en el ámbito argumental de un tema general propuesto por la productora. El primer viernes, todas las creaciones serán de suspense, el jueves 11 apasionadas, el viernes 19 relacionadas con la traición, y el jueves 25 marcadas por las supersticiones.

La cuestión es que ni un solo pase será igual. Lo diremos otra vez, la improvisación es lo que tiene. De manera que no podremos decir aquello de “ésta yo ya la he visto”. Eso es imposible. Cada representación será única.

Y además cada día de funciones cambiarán las compañías. Hasta seis participarán en esta primera edición. Cambiando también los bares participantes según el día. Serán el Mavi, el Ca Na Mercy, la Sala Random y el Bar In Café, donde estará la taquilla, como siempre en el Teatre de Barra.

Las seis compañías son: Random, Mutis, Las Monstruas, Las visitas, Autores intrusos y Camaleónicos Impro, que son también los coorganizadores del evento.

El precio tampoco cambia: 4€ por entrada y persona. Y se puede reservar en orbitaeditorial@gmail.com o en el whatsapp 630 956 630, o comprar in situ en el In Café durante la semana o en la taquilla el día de las funciones. 

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies