El director eivissenc David Marqués ha conreat el gènere de la comèdia absurda amb èxit (‘Cualquiera’, ‘Aislados’ i ‘Desechos’ són les seves tres pel·lícules anteriors) i sempre comptant amb intèrprets amb cert nom (Nora Navas, Adrià Collado, Ferrnando Tejero). En el seu quart llargmetratge, En fuera de juego dóna una passa endavant i, a més de repetir amb Tejero, s’envolta d’actors consagrats com Diego Peretti, Pepe Sancho i Hugo Silva i promeses com el ‘Chino’ Darín (fill de Ricardo). Diu Marqués – a l’entrevista que publicam a Fancultura – que aquesta peli és més realista i més clàssica que les anteriors. Amb tot, no hem de perdre de vista que estam davant una comèdia, més professional i amb més pressupost que les anteriors que ha fet, però comèdia al cap i a la fi; un producte destinat al gran públic amb el futbol de rerefons, on un representant de futbolistes de tercera fila veu en un dels seus representats l’oportunitat de la seva vida.
Andalusia, anys cinquanta. Enrique i Carmen es coneixen i s’enamoren… però no són temps on l’amor on tengui fàcil. L’aparell de repressió franquista actua de manera implacable i Enrique decideix actuar. Miel de naranjas està dirigida per Imanol Uribe (‘La muerte de Mikel’, ‘Días contados’), qui ja ha tocat aquest mateix context històric en ‘El viaje de Carol’ i que sol ser una garantia rere la càmera. Blanca Suárez, Karra Elejalde i Eduard Fernández, amb el jove Iban Gárate encapçalen el repartriment.
Amb només uns mesos de diferència s’ha estrenat la versió de Blancanieves protagonitzada per Julia Roberts i ara La leyenda del cazador, on Kristen Stewart fa de càndida protagonista i Charlize Theron de reina Ravenna (si jo fos mirall, triaria a la segona). En aquest cas, la història, com indica el títol, es centra en els dubtes del caçador que és enviat per carregar-se la jove. Per millorar l’anterior no fa falta massa.
A La sombra de los otros Julianne Moore és una psiquiatra forense especialitzada a desemmascarar falsos casos de personalitat múltiple. En enfrontar-se a un nou cas, descobreix que totes les personalitats del seu últim pacient (Jonathan Rhys Meyers) són víctimes d’assassinat i tractarà de trobar lògica a aquest possible engany. Un trhiller més? És més que possible, però la presència de Moore és un atractiu inqüestionable.
Beth (Diane Keaton) i Joseph (Kevin Kline) són un matrimoni que després de molts d’anys de convivència es troba en un punt mort on les petites coses que et regala la vida es converteixen en grans esdeveniments. En aquest cas, l’element que aportarà emoció serà un ca. L’argument de Por fin solos com veis, no promet massa, però l’elenc és immillorable; a més de Keaton i Kline, hi trobam a Richard Jenkins, Dianne Wiest i Sam Shepard.
Els protagonistes de la francesa ¿Y si vivimos todos juntos? També han ingressat en la nomenada tercera edat. Annie, Jean, Claude, Albert i Jeanne són amics des de fa més de 40 anys. Però quan la memòria falla, el cor es descontrola i apareix el fantasma de la residència d’ancians, es rebel·len i decideixen anar-se a viure junts. Sens dubte, una bogeria. Però encara que la falta d’espai molesti i desperti vells records, comença una genial aventura: Compartir casa als 75 anys. El protagonista jove és Daniel Brühl.
Y per acabar, una de les nostres recomanacions, avant la lettre, de la setmana: Amour de jeuneusse (Primer Amor és el títol en castellà): la història d’amor entre Camille i Sullivan, marcada per l’absència, la malenconia, els dubtes i la necessitat de prendre decisions que saps que poden marcar la teva vida. La podreu veure en versió original subtitulada als Porto Pi.
Els vostres comentaris